PRP Плазмолифтинг -
"вампирски лифтинг" в град Кърджали

Плазмолифтингът е една от най-ефективните и безопасни естетични терапии

PRP Плазмотерапията се прилага успешно при пациенти от всички възрастови групи, при които се наблюдават първи признаци на стареене на кожата.

Плазмолифтинг, плазмолифт, плазмотерапия, “вампирски лифтинг” – с всички тези наименования наричаме мезотерапията със собствена плазма, един от най-естествените и фини начини за подмладяване. Процедурата прави кожата по-плътна, еластична и стегната, изравнява тена и намалява фините бръчици. След нея лицето е отпочинало и озарено.

Тайната на поразителния подмладяващ ефект на процедурата се крие в незабавния старт на колагенонеогенезата. Богатата на тромбоцити плазма ( platalet rich plasma), необходима за процедурата, се извлича чрез вземане на венозна кръв от пациента в специална епруветка и последващо центрофугиране. Полученият концентрат, богат на тромбоцити, хранителни вещества, витамини, хормони и протеини, се инжектира обратно в зоните на кожата, където има нужда. Освен за лифтиране PRP се използва и за лечение на Акне, белези, хиперпигментации, лечение на стрии, косопад и Себореен дерматит.

Предимставата на терапията:

Подходяща при пациенти от всички възрастови групи, при които се наблюдават първи признаци на стареене на кожата

Прилага се при хора с алергии и при такива, които предпочитат максимално сигурните и щадящи методи

Комбинира се отлично с химически пилинги, филъри, ботокс, лазерни терапии, радиовълнов лифтинг(NuEra)

Минимална подготовка - седмица преди манипулацията трябва да се ограничи прекомерната консумация на мазна и пикантна храна, и приема на алкохол, а 2 дни преди и след терапията да не се пие аспирин

Често задавани въпроси

Нашия дерматолог взима венозна кръв. Обработва я с центрофуга така, че кръвните елементи да се отделят от течната част. Получената плазма, позната под името PRP (от англ. platelets reach plasma), е богата на тромбоцити. Тя се въвежда във всички слоеве на кожата със серия от микроинжекции. 

Инжектирането на богата на тромбоцити плазма(плазмолифтинг) води до освобождаването на биологично активни вещества – растежни фактори в кожата. Резултатът е преструктуриране на старите колагенови и еластични влакна и изграждането на нови; производство на хиалуронова киселина; нормализиране на тъканното дишане; стимулиране на образуването на нови клетки и междуклетъчно вещество. Възможно е да се формират нови кръвоносни съдове и съответно да се подобри микроциркулацията.

След манипулацията може да има зачервяване и лека оточност в обработваната зона, които изчезват до няколко часа. В отделни случаи на местата на убожданията и приложението на плазмата се образуват синини, но те избледняват в рамките на седмица.
Препоръчително е извършването на 3 последователни PRP плазмотерапии през 4-6 седмици, а за поддържане на ефекта след това по 1 терапия на 6 месеца. Първите резултати се забелязват около 30 дни след последната процедура. Качествените промени в кожата стават видими през следващите месеци.
  • При различни кръвни заболявания (анемия, тромбоцитопения, нарушения в кръвосъсирването и др.);
  • при лечение с антикоагуланти или кортикостероиди;
  • при активни инфекциозни заболявания и злокачествени заболявания с различен произход.