Инжектиране на ботулинов токсин(ботокс) в град Кърджали

Инжектирането на ботулинов токсин е най-популярната естетична процедура в света

Ботоксът доведе до революция в естетичната медицина.

Мимиките на лицето са най-често използваният инструмент за комуникация и изразяване на емоции от човек. Ежедневните съкращения на лицевите мускули водят до образуването на динамични бръчки – най-често между веждите (гневна бръчка), около очите (бръчки пачи крак), по челото и др. С времето динамичните бръчки образуват статични линии, гънки и бръчки по кожата, които са видими и без движение.

Инжектирането на ботокс релаксира мускулите, за да блокира образуването на гънки и линии по кожата

В естетична клиника Smart Derm разполагаме с опитен дерматолог в изглаждането на линии и бръчки с ботулинов токсин /ботокс/ за позитивно и младежко излъчване, без „замръзнало изражение“.

Предимставата на терапията:

изключително изразен ефект

заличава се измореното изражение на лицето

Възстановява младостта на кожата и оформя лицето

Често задавани въпроси

Повечето хора свързват инжекциите с болка. Преди да се подложат на процедура с ботулинов токсин, над 90 % от пациентите мислят, че е болезнена.

Поставянето на ботулинов токсин е относително безболезнен и не предизвиква значителен дискомфорт. Убожданията се правят по фин и нежен начин, в специални точки.

Ботоксът се използва за:

  • изглаждане на мимически бръчки, с което се заличава умореното излъчване на лицето – бръчки по челото, бръчки между веждите, бръчки около очите (бръчки тип „пачи крак” )
  • релаксация на m.masseter ( това е един от дъвкателните мускули, чието прекомерно развитие води до „широк” изглед на долната трета на лицевия контур, поради проминирането на мускула в зоната на долночелюстния ъгъл)
  • корекция на бръчки по шията
  • контрол при хиперхидроза ( повишено изпотяване )

Процедурата се предхожда задължително от консултативен преглед, по време на който пациентът бива обстойно запознат със спецификата на манипулацията, преценява се естеството на проблема, възможните варианти на терапия, очаквани резултати, възможни странични ефекти, поведение след процедурата, последвали консултации с цел проследяване и/или допълнителна корекция.
Процедурата е относително безболезнена и изцяло инжекционна (в мускулните влакна на съответния мускул) като дълбочината на инжектиране, единичната доза и броят на убожданията зависят от третираната зона.
В следващите 3-4 часа след процедурата, пациентът трябва да остане в изправено положение и да не масажира местата на убожданията. През този перод от време пациентите биват стимулирани периодично да съкращават и отпускат мимическите мускули на третираната зона, което би подпомогнало ефективността на извършената процедура. Препоръчва се да се избягва употребата на алкохол същия ден след процедурата и да се избягват високи температурни амплитуди (сауна, парна баня и.т.н.) в следващите няколко дни ( 10-14 дни ). Ефектът е видим на 4-5 ден след манипулацията. Препоръчваме контролен преглед на 2-та седмица след процедурата с цел преценка на ефекта и при необходимост допълнителна корекция. Ефекта трае около 6 месеца, като с всяка следваща процедура тази продължителност нараства. Препоръчваме инжектиране не по-често от два пъти годишно.

  • Възможни са точковидни кръвонасядания в зоните на инжектиране, които отзвучават в следващите няколко дни.
  • Главоболие – рядко
  • Засягане на съседни мускулни групи и птоза на клепачи и вежди(много рядко, с възможност за бързо третиране и възстановяване)