Радиочестотно ремоделиране и подмладяване на лицето и тялото

Радиочестотно ремоделиране и подмладяване на лицето и тялото

Подмладете кожата си с повече от 10 години с научно доказаната радиочестотна терапия Morpheus 8

Открийте тайната на холивудските знаменитости за видимо по-млада кожа без скалпели, болка и продължително възстановяване

Morpheus8 е революционна процедура за подмладяване, която стяга и изглажда кожата като лифтинг операция, но без скалпела и възстановителния период.  С минимално инвазивната RF технология се стимулира производството на колаген в дълбоките слоеве на кожата за невероятни резултати в борбата с признаците на стареенето, отпуснатата кожа и целулита.

Как действа Morpheus8?

Morpheus8 е най-модерната технология за фракционирано подмладяване на кожата, която използва радиочестотна енергия, за да постигне забележителни резултати. Тя работи чрез матрица от миниатюрни игли, които внимателно перфорират кожата и доставят енергия към дълбоките слоеве на дермата. Това стимулира мощно активиране на естествените възстановителни процеси на кожата и производството на колаген и еластин, което води до стягане, изглаждане на бръчките и цялостно подобрение на текстурата и тонуса на кожата. Тези възстановителни процеси продължават до една година след терапията.

радиочестотно подмладяване и разкрасяване Morpheus 8 Кърджали

За какво се прилага?

Фини линии и бръчки

Отпусната и увиснала кожа

Неравномерен тен и пигментни петна

Белези от акне и следи от травми

Разширени пори и груба текстура

Стрии и целулит по тялото

Проблемни зони с мазнини

Кои зони могат да се третират?

Цяло лице, включително околоочен контур и устни

Брадичка, долна челюст и шия

Деколте и ръце

Корем, седалище, бедра, колене

Резултатите

Истински резултатути, предоставени от нашите партньори – официалният представител на Morpheus8 за България.

8-predi8-sled
5-predi5-sled
10-predi10-sled
2-predi2-sled
4-predi4-sled
6-predi6-sled
9-predi9-sled
3-predi3-sled
1-predi1-sled

Как протича процедурата?

Процедурата с Morpheus8 е бърза, комфортна и с минимален възстановителен период. Ето какво можете да очаквате:

Консултация с д-р Ахмед, за да се прецени подходящия протокол според индивидуалните Ви нужди.

В деня на процедурата, кожата се почиства и се нанася локална упойка, за да се гарантира комфортна процедура.

Д-р Ахмед внимателно обработва зоната с апликатора на Morpheus8, като енергията се доставя на точно определена дълбочина.

Цялата процедура отнема между 30-60 минути, в зависимост от големината на третираната зона.

След процедурата може да усещате леко затопляне и зачервяване, което отзвучава до няколко часа.

Възстановяването е много бързо, повечето пациенти се връщат веднага към нормалните си дейности.

За оптимални резултати, са необходими между 1-3 процедури, през интервал от 4-6 седмици.

Сравнение между Morpheus8 и HIFU

HIFU

Morpheus8

Остаряваща технология с ултразвук

Ограничено до 4.5 мм проникване, което третира само кожата

Ефект: Частично стягане, без ефект върху текстурата и целулита

Болезнено, често упойката не е достатъчна

Възстановяването отнема 2-3 дни, с оток, зачервявания и синини

Резултати:  Ефектът избледнява след 1 година

Най-съвременна комбинация от радиочестотна енергия + фракционирана микроиглена терапия

Проникване до 8 мм за цялостно ремоделиране на кожата и подкожната мастна тъкан

Ефект: Цялостно подмладяване – стяга кожата, изглажда бръчки, подобрява текстурата, намалява целулита

Без значителен дискомфорт и болка

 Експресно пълно възстановяване за 1-2 дни

Резултати: Дълготрайни, за 1-2 години

Нашият опит и експертиза

SmartDerm е водеща клиника по естетична дерматология, предлагаща най-съвременните и ефективни процедури за подмладяване. С екип от висококвалифицирани специалисти и най-модерната апаратура, ние сме експерти в здравето на кожата ви.

Д-р Гюлай Ахмед е специалист-дерматолог с богат опит в областта на естетичната дерматология. Завършила е медицина в "Тракийски университет" и има множество специализации по естетични, и anti-age терапии, и работа с високотехнологични апарати. Д-р Ахмед е сертифицирана за работа с Morpheus8 от производителя InMode и вече е извършила десетки успешни процедури. Тя е перфекционист в работата си и обича да вижда усмивките на доволните си пациенти след всяка процедура.

Въпроси и отговори

Morpheus8 е най-модерната и ефективна процедура за подмладяване на кожата, която съчетава микроиглена радиочестотна технология и фракционирано ремоделиране на кожата и подкожната тъкан. Чрез контролирано микронараняване и загряване на дълбоките слоеве на кожата се стимулира производството на колаген и еластин, които са градивните единици за стегната и еластична кожа. Едновременно с това се извършва и ремоделиране на подкожните мастни депа за оформяне на контурите. Morpheus8 води до цялостно подобрение на текстурата, плътността и тонуса на кожата, изглажда бръчки и фини линии, премахва белези и неравности.

Процедурата се извършва с апарат Morpheus8, който има накрайник с 24 позлатени микроигли. Те проникват в кожата на точно програмирана дълбочина (от 0.5 до 8 мм) и едновременно с това доставят радиочестотна енергия, която загрява тъканите. Това води до контролирана травма и свиване на колагеновите влакна, и същевременно стимулира неоколагенеза (образуване на нов колаген).

Процедурата се понася много добре от пациентите, тъй като се прилага локален анестетик (крем или инжекционно). Усеща се само лек натиск и евентуално слабо затопляне. Цялото третиране на зоната отнема между 30-60 мин, в зависимост от големината на областта.

Едно от най-големите предимства на Morpheus8 е, че може да се прилага върху всякакви зони – както на лицето, така и по тялото. Най-често третираните зони на лицето включват:

 • Чело и зона между веждите (гневни бръчки)
 • Околоочен контур (гарванови стъпки, отпуснат горен клепач)
 • Бузи (обем и стягане)
 • Долна трета на лицето (назолабиални гънки, марионетни бръчки, двойна брадичка)
 • Шия и деколте

По тялото, Morpheus8 се използва за третиране на:

 • Отпусната кожа по вътрешната страна на ръцете
 • Увиснала кожа в зоната на корема и талията
 • Стрии и целулит по бедрата и седалището
 • Дехидратирана и изтощена кожа по цялото тяло

Обикновено се препоръчва серия от минимум 3 процедури през интервал от 4-6 седмици, за да се постигнат оптимални резултати. Така се дава достатъчно време на кожата да реагира и да синтезира нов колаген между процедурите. При по-изразени белези, стрии или отпусната кожа, може да се наложат до 5-6 процедури.

За поддържане на ефекта е добре да се прави 1 процедура на всеки 6 до 12 месеца. Вашият лекар ще направи индивидуална преценка и ще ви предложи оптимална схема на третиране.

Видими резултати ще забележите още след първата процедура – кожата ще е по-стегната, с подобрен тонус и текстура. Тъй като Morpheus8 стимулира производството на колаген, пълният ефект се развива постепенно в рамките на 1-3 месеца след процедурите.

Очакваните резултати включват:

 • Стегната и еластична кожа
 • Изгладени бръчки и фини линии
 • Изравнен тен и тонус на кожата
 • Намалени белези от акне
 • Редуциран целулит и стрии
 • Подобрен контур на третираната зона
 • Свеж и сияен вид на кожата

Проучвания показват средно 40% редуциране на бръчките след 3 процедури с Morpheus8. Резултатите са дългосрочни, тъй като е стимулирано възстановяването на собствените тъкани на организма. Ефектът може да се поддържа с периодични процедури през 6-12 месеца.

Morpheus8 е минимално инвазивна процедура с много кратък възстановителен период. Веднага след процедурата третираната зона е зачервена и може да има лек оток, който обикновено отзвучава до 24-48 часа. Усеща се стягане и “опънатост” на кожата. Могат да се появят малки точковидни кръвонасядания (петехии) и микро-кръстосани (решетъчни) следи, които избледняват за 3-5 дни.

Пациентите обикновено могат да се върнат към обичайните си активности веднага, като е добре да се избягва физическо натоварване в първите 24 часа. Грим може да се използва след 1-2 дни. Важно е през първата седмица да не се излагате на пряка слънчева светлина и да ползвате SPF 50.

Рядко може да се появи алергична реакция, обрив или следпроцедурна хиперпигментация. Затова е важно процедурата да се провежда от обучен специалист и да се спазват всички пред- и пост-процедурни инструкции. Като цяло Morpheus8 е изключително безопасна, а доказаните ползи надвишават многократно минималния риск от странични ефекти.

Morpheus8 е подходящ за мъже и жени на всякаква възраст, които искат да подобрят качеството на кожата си и да се борят с признаците на стареене. Точните кандидати са хора с:

 • Фини линии и бръчки
 • Умерено отпусната кожа
 • Неравномерен тен и пигментации
 • Белези от акне и травми
 • Увредена от слънцето кожа
 • Уголемени пори и груба текстура
 • Стрии и целулит

Процедурата е безопасна за всички типове кожа, включително тъмна или чувствителна. Morpheus8 не е подходящ единствено при:

 • Бременност и кърмене
 • Активна кожна инфекция в третираната зона (обрив, херпес)
 • Приемане на Роакутан в последните 6 месеца
 • Склонност към келоиди
 • Пейсмейкър или метални импланти
 • Автоимунни заболявания
 • Диабет и други нарушения в оздравителния процес

Нашият дерматолог ще прецени дали сте подходящ кандидат за Morpheus8 на базата на консултативен преглед и анализ на общото здравословно състояние и съпътстващите заболявания.

Морфеус8 има много кратък възстановителен период, но е важно да се грижите правилно за третираната зона, за да подпомогнете оздравителния процес и да предотвратите усложнения. Ето какво е добре да правите:

 • Избягвайте излагане на слънце, солариум, сауна и парна баня в рамките на 2 седмици след процедурата. Използвайте SPF50 ежедневно.
 • Не къпете директно третираната зона и не плувайте в басейн/море в първите 48 часа. Може да взимате душ със студена до хладка вода.
 • Избягвайте всякакви дразнещи продукти и процедури – ексфолианти, ретиноиди, депилация и др. поне 1 седмица след третирането.
 • Не правете интензивни физически тренировки или дейности, предизвикващи изпотяване в рамките на 3-5 дни.
 • Поддържайте кожата чиста и хидратирана. Може да ползвате успокояващ и овлажняващ крем. Ако Ви е предписана специфична следпроцедурна грижа, придържайте се към нея.
 • Не разчесвайте и разкървавявайте зоната, ако усетите сърбеж или забележите образуване на корички. Те ще паднат спонтанно.
 • Ако се появи болка, подуване, секреция или други необичайни симптоми, незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

Спазвайки тези инструкции, зоната ще заздравее безпроблемно и ще може в пълна степен да се радвате на страхотните резултати от Вашата Morpheus8 процедура.

Еднo от големите предимства на Мorpheus8 е, че процедурата прекрасно се комбинира с множество други естетични терапии за постигане на цялостна anti-age трансформация. Може да се съчетава с:

 • Ботулинов токсин(Botox) – за допълнително изглаждане на мимически бръчки и профилактика на нови. Препоръчва се ботоксът да се постави 1-2 седмици след последната процедура от протокола с Morpheus8.
 • Дермални филъри – за попълване на обемни дефицити и дълбоки бръчки. Могат да се инжектират поне 2 седмици след приключване на цикъла с Morpheus.
 • Плазмолифтинг / PRP терапия – за усилване на регенеративния ефект. PRP серумът може да се инжектира 10-15 дни след процедура с Morpheus8 за усилване на подмладяващия ефект.
 • Мезотерапия и биоревитализация – за интензивна хидратация и подхранване на кожата. Могат да се правят между Morpheus8 процедурите.
 • Скинбустери – за интензивна и дълготрайна хидратация. Скинбустерите представляват инжектиране на хиалуронова киселина в кожата за възстановяване на хидробаланса и еластичността. Могат да се правят 15 дни след Morpheus8 в отделно посещение.
 • Полинуклеотиди – за регенерация и биоревитализация. Полинуклеотидите са иновативен биоматериал, който стимулира клетъчното обновяване, хидратира и подобрява качеството на кожата. Редуването им с Morpheus8 дава отлични резултати, като е добре да се спазва интервал от 15 дни.
 • Инжекционен колаген – за попълване на бръчки и стимулиране производството на собствен колаген. Нативният колаген е мощно anti-age средство, което възстановява обема и плътността на кожата. Може да се инжектира 15 дни след процедурата с Morpheus8 за оптимален ефект.
 • HydraFacial – за дълбоко почистване, хидратация и антиоксидантна защита на кожата. Комбинацията с HydraFacial осигурява допълнителна хидратация и подхранване, като може да се прави в деня на Morpheus8 процедурата или между отделните сесии.
 • BioRePeelCl3 – за биостимулация и пилинг ефект. Този иновативен пилинг съдържа 3 вида киселини в оптимална концентрация за цялостно подмладяване на кожата и стимулиране на обновителните процеси. Препоръчва се BioRePeelCl3 да се направи 2-3 седмици преди или след Morpheus8 за допълнително изравняване на тена и текстурата.
 • Light Peel на Filorga – повърхностен пилинг за изсветляване и изравняване на тена. Този нежен пилинг е идеален за освежаване и сияйност на кожата с минимално време за възстановяване. Може да се комбинира с Morpheus8 през 2-3 седмици за оптимални резултати.

Комбинираните терапии трябва да се планират индивидуално от Вашия лекар според конкретните Ви естетични нужди и състояние на кожата. Така ще постигнете възможно най-добри резултати по най-безопасния начин. Доверете се на опита и професионализма на екипа на SmartDerm за Вашата персонализирана anti-age програма с Morpheus8 в основата!

ЦЕНИ

Научете повече за специалните ни предложения, като запазите час на линка по-долу.

 • ЛИЦЕ
 • Околоочен контур 550 лв.
 • Бузи 600 лв.
 • Шия 600 лв.
 • Цяло лице 1000 лв.
 • ТЯЛО
 • Деколте 1000 лв.
 • Ръце - китки до пръсти 600 лв.
 • Ръце - предмишница и подмишница 1200 лв.
 • Корем 1200 лв.
 • Седалище 1200 лв.
 • Вътрешни бедра 1200 лв.
 • Предни бедра 1200 лв.
 • Задни бедра 1200 лв.
 • Колене 700 лв.