Как кислородната мезотерапия може да подмлади твоята кожа?

Кислородната терапия, известна още като кислородна мезотерапия или кислороден пилинг, е модерно неинвазивно лечение, при което се използва чист кислород и серум с физиологичен разтвор за дълбоко почистване, хидратиране и подмладяване на кожата. Доказано е, че процедурата е ефективна за намаляване на фините линии и бръчките, подобряване на тонуса на кожата и намаляване на белезите от акне и зоните на хиперпигментация.

Науката зад кислородната терапия се корени в силата на кислорода. Кислородът е от съществено значение за правилното функциониране на нашите клетки, а когато се прилага локално, той може да ускори метаболитните процеси, да подобри кръвообращението и да засили естествените регенеративни способности на кожата. Освен това е доказано, че кислородът свива порите, намалява подпухналостта и стяга и тонизира кожата.

По време на процедурата с кислородна терапия специалистът прилага върху кожата аерозол под налягане от чист кислород и физиологичен серум. Кислородът и серумът работят заедно, за да почистят кожата от мъртвите клетки, токсините и отпадъчните вещества, като същевременно я насищат с кислород. След това кислородът преминава в по-дълбоките слоеве на кожата, където стимулира метаболитните процеси в клетките, подобрява кръвообращението и ускорява естествените регенеративни способности на кожата.

Процедурата е подходяща за всички типове кожа, дори за най-чувствителната, и може да се прилага през цялата година. За постигане на максимален ефект обикновено се препоръчва серия от 6 до 10 процедури, веднъж седмично.

В клиниката по естетична дерматология SMART DERM комбинираме кислородната терапия и с други съвременни процедури за кожата, като биолифтинг на околоочния контур, безиглена мезотерапия и LED терапия. Тези процедури работят заедно, за да засилят ефекта от кислородната терапия и да решат конкретни проблеми на кожата, като например увиснали клепачи, фини линии и акне.

Ако търсите неинвазивен, безболезнен и високоефективен метод за подмладяване на кожата, кислородната терапия може да е идеалното лечение за вас. Запишете си консултация със SMART DERM още днес и открийте как кислородната терапия може да ви помогне да постигнете чиста, сияйна и младежка кожа.

Искате да научите повече или да запазите час?

Оставете ни данните си по-долу и нашият екип ще се свърже с Вас, за да Ви предостави пълна информация за нашите процедури и очакваните резултати. И да отговори на въпросите Ви.

Искате да научите повече или да запазите час?

Оставете ни данните си по-долу и нашият екип ще се свърже с Вас, за да Ви предостави пълна информация за нашите процедури и очакваните резултати. И да отговори на въпросите Ви.