3 причини за стареене на кожата и как да им противодействаме.

С напредването на възрастта кожата ни постепенно губи своята еластичност и здравина, което води до появата на фини линии и бръчки. Въпреки че генетиката играе важна роля, много фактори могат да ускорят стареенето на кожата.

За щастие има начини да забавите или дори да обърнете признаците на стареене. В тази статия ще обсъдим основните причини за стареенето на кожата и как в естетична клиника SmartDerm помогаме да ги избегнете или намалите с различни процедури.

Слънцето

Излагането на слънце е водещата причина за преждевременното стареене. Ултравиолетовите лъчи в слънчевата светлина разрушават колагеновите и еластиновите влакна в кожата, което води до появата на бръчки, слънчеви петна и увисване.

С течение на времето увреждането от слънцето може да причини дори рак на кожата. За да избегнете увреждането от слънцето, носете слънцезащитен крем с поне SPF 30 всеки ден, дори в облачни дни, и го нанасяйте отново на всеки два часа, ако сте навън. Избягвайте слънцето в пиковите часове, от 10 до 16 ч., и носете защитно облекло като шапки и ризи с дълги ръкави. Ако вече имате увреждания от слънцето, дерматологична клиника SmartDerm предлага няколко процедури, които да ви помогнат да възстановите кожата си, като например:

Hydrafacial: Тази процедура използва многоетапен процес за почистване, ексфолиране и хидратиране на кожата. Освен това в нея се вливат антиоксиданти за защита от увреждане от свободните радикали и може да подобри вида на фините линии, бръчките и слънчевите петна.

Дермални филъри: Тези инжекционни материали могат да възстановят обема на лицето ви и да изгладят бръчките и гънките. Те могат също така да стимулират производството на колаген, което с течение на времето подобрява еластичността на кожата.

Пушене
Тютюнопушенето е друг основен виновник за преждевременното стареене. То стеснява кръвоносните съдове, намалява притока на кръв към кожата и я лишава от основни хранителни вещества и кислород.

Това може да доведе до появата на бръчки, сухота и промяна на цвета на кожата. Отказът от тютюнопушене е най-добрият начин да предотвратите по-нататъшното увреждане, а дерматологична клиника SmartDerm може да ви помогне да обърнете някои от последиците със своите процедури, като например:

PRP плазмолифтинг: При тази процедура се използва собствената ви богата на тромбоцити плазма (PRP), за да се стимулира производството на колаген и да се ускори клетъчната обмяна. Тя може да подобри външния вид на фините линии, бръчките и белезите от акне, както и да подобри текстурата и тонуса на кожата.

Мезотерапия: Тази процедура включва инжектиране на коктейл от витамини, минерали и аминокиселини в кожата ви, за да я подхрани и подмлади. Тя може да подобри хидратацията, стегнатостта и еластичността на кожата и да намали появата на бръчки и фини линии.

Лош хранителен режим и начин на живот
Диетата с високо съдържание на захар, преработени храни и алкохол може да увреди колагеновите и еластиновите влакна, което води до появата на бръчки и увисване. Липсата на физически упражнения и лошите навици за сън също могат да допринесат за преждевременното стареене. За да се преборите с тези фактори, клиника SmartDerm препоръчва:

Hydrafacial: Както беше споменато по-рано, тази процедура може да подобри текстурата и тонуса на кожата и да я напълни с антиоксиданти, за да се пребори с уврежданията от свободните радикали, причинени от неправилното хранене и начина на живот.


В заключение, има много причини за стареенето на кожата, но можем да предприемем стъпки за забавяне или обръщане на признаците на стареене. Дерматологична клиника SmartDerm предлага набор от процедури, които да ви помогнат да възстановите кожата си и да постигнете по-младежки и сияен вид. От дермални филъри до мезотерапия, от PRP плазмолифтинг до хидрафейшъл – ние разполагаме с експертните познания и технологии, за да ви помогнем да изглеждате и да се чувствате по най-добрия начин.

Вижте промоциите ни за м. Март и запишете своя час за безплатна консултация.

Искате да научите повече или да запазите час?

Оставете ни данните си по-долу и нашият екип ще се свърже с Вас, за да Ви предостави пълна информация за нашите процедури и очакваните резултати. И да отговори на въпросите Ви.

Искате да научите повече или да запазите час?

Оставете ни данните си по-долу и нашият екип ще се свърже с Вас, за да Ви предостави пълна информация за нашите процедури и очакваните резултати. И да отговори на въпросите Ви.